Permacultuur
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Laatste onderwerpen
» Atataya stelt zich voor...
van Abracadavra 2015-02-01, 20:58

» Eetbare planten kweken in niet verwarmde binnenruimte?
van Linder 2015-01-27, 23:26

» Boomstronken
van Linder 2015-01-27, 23:25

» wanneer Yakon appelwortel oogsten?
van Linder 2015-01-27, 22:26

» groenten wassen op grotere schaal
van Linder 2015-01-27, 22:24

» Paw Paw Asimia triloba
van Linder 2015-01-27, 22:21

» Ugni molinae - Chilean Guava
van Linder 2015-01-27, 22:19

» Vijgcactus, babaco papaya, jujube, guave, acca, gele kiwi, Japanse krentenboom, kakiboom
van Linder 2015-01-27, 22:16

» Lotte's droomtuintje
van Linder 2015-01-27, 22:07

» Aardamandel?
van Linder 2015-01-27, 22:04


Weer suggesties...

Ga naar beneden

Weer suggesties... Empty Weer suggesties...

Bericht van Chana op 2011-02-24, 15:44

Wat denken jullie van een rubriek "Tips" om bijv dingen te plaatsen van materialen die je op een andere manier kan gebruiken, zoals bijv hier die kas van petflessen werd genoemd. Of de speciekuipen voor een wormenbak. Ik kan er nog wel een paar verzinnen. Je kan dat ook wel onder andere rubrieken kwijt maar dan staan ze bij elkaar. Of waar je bijv iets heel goedkoop kan kopen op dat moment. Of iets wat je zelf gemaakt hebt laten zien. Zoiets.

En een rubriek "Off topic" waar we andere dingen neer kunnen zetten? Dat vind ik altijd wel gezellig omdat je elkaar dan beter leert kennen.

Chana

Aantal berichten : 330
Registratiedatum : 17-02-11

Terug naar boven Ga naar beneden

Weer suggesties... Empty Re: Weer suggesties...

Bericht van Linder op 2011-02-24, 22:51

Hoi,

een rubriek offtopic wilde ik zelf ook al, maar ik dacht dat het beter was om dat pas te creeëren als het plaatsvind.

Een rubriek 'tips' moet ik even over nadenken, mijn eerste reactie is dat ik denk dat er dan teveel verschillende soorten indelingen parallel naast elkaar gaan lopen.

Ik deel zelf het liefst inhoudelijk in (dus: tuin, huis, planten, toilletten etc.) maar je kan ook indelen op het soort topic, (vragen, tips, tutorials, sociaal, aankondiging, informerend etc.). Ik zeg niet dat rubrieken van het laatste slag niet kunnen, getuige rubrieken zoals 'aankondigingen' en aangeboden/gezocht, maar ik wil zo min mogelijk paralelle gelaagdheid creeëren. Bij 'tips' zou ik zelf liever zien dat we dat onder de inhoudelijke rubriek plaatsen, omdat ik denk dat mensen die op zoek zijn naar een tip binnen een bepaald onderwerp beter/eerder in de inhoudelijke rubriek kijken dan in 'tips' op zoek te gaan.

Ik hoop dat ik je niet afschrik door gelijk negatief te reageren, ik ben nl blij met voorstellen en mensen die meedenken!

Ik moet er nog eens over denken, wat denken anderen?
Linder
Linder
Admin

Aantal berichten : 633
Registratiedatum : 21-11-10

https://permacultuur.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Weer suggesties... Empty Re: Weer suggesties...

Bericht van Chana op 2011-08-29, 14:18

Ik mis nog steeds het off topic deel. Wat vonden de anderen daarvan?

Ik heb zaterdag een ijsmachine in de kringloopwinkel gekocht. Dat valt voor mij onder zelfvoorziend leven (en je kan je aarbeienoogst verwerken) ...en daarom ook een beetje onder permacultuur... Maar wel weer vergezocht ! (en ja gebruikt ook stroom) dus een off topic gevalletje. Nou ja misschien wil ik dan mijn enthousiastme over mijn aankoop kwijt en misschien zelfs tips ontvangen.

Of wat als je een hele leuke ecologische plaats bezocht hebt.

Ik wil ook best compleet off topic van mensen horen. Tijdens ecocongres Tamera zei iemand: "Thuis ben ik de groenste persoon die ik ken, en hier een van velen". Dat herken ik wel, daarom vind ik zo'n forum leuk met gelijkgestemde en die wil ik best ook wat off topic leren kennen.

Chana

Aantal berichten : 330
Registratiedatum : 17-02-11

Terug naar boven Ga naar beneden

Weer suggesties... Empty Re: Weer suggesties...

Bericht van TerraXY op 2011-08-30, 19:29

@Ghana:
Het gaat helemaal mis met jou: een ijsmachine gekocht?? Je gaat elektriciteit gebruiken en dat probeer je met aardbeien als Permacultuur te verkopen aan ons!
Volgens mij woon je alleen : "Thuis ben ik de groenste persoon die ik ken" lol!
TerraXY
TerraXY

Aantal berichten : 65
Registratiedatum : 29-05-11
Leeftijd : 63
Woonplaats : Schoonloo / Heiligerlee

http://www.medume.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Weer suggesties... Empty Re: Weer suggesties...

Bericht van Max op 2011-08-31, 00:03

Terra vertoont af en toe Permacultur-nazi trekjes ;-)

"Permacultuur planten"
"elektriciteit is niet permacultuur"

Is er ook een Permacultuur boek met alle dogma's op een rijtje? ;-D
Max
Max

Aantal berichten : 72
Registratiedatum : 13-03-11
Leeftijd : 41
Woonplaats : Rotterdam

http://www.moestuinman.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Weer suggesties... Empty Re: Weer suggesties...

Bericht van TerraXY op 2011-08-31, 00:31

He Max Exclamation

We hebben echte Very Happy Smile Cool Laughing Razz Wink (smileys dus) aan boord hoor,

bounce Basketball afro lol! lol! lol!

Overigens wat jij schrijft kan niet: ik ben Permarist (Think man affraid )
TerraXY
TerraXY

Aantal berichten : 65
Registratiedatum : 29-05-11
Leeftijd : 63
Woonplaats : Schoonloo / Heiligerlee

http://www.medume.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Weer suggesties... Empty Re: Weer suggesties...

Bericht van Linder op 2011-08-31, 02:27

beste terra,

Hier ga ik even ingrijpen, dit is een manier van communiceren dat ik niet wil op dit forum. Als je het niet eens bent met iemand, of denkt dat iemand iets verkeerd doet, doe je er denk ik goed aan om iemand niet-veroordelend te benaderen, de kans dat iemand begrijpt wat je schrijft is een stuk groter. als je je zo tegen mij zou uitlaten zou ik alleen maar boos zijn en dichtslaan, en minder geneigd zijn om na te denken over wat je zegt. Ik denk ook dat je er goed aan doet om iets bescheidener te zijn, ik weet zeker dat ik als ik inzicht heb in jou leven genoeg 'kritiekpunten'(verbeterpunten?) kan aanwijzen. Maar hoe productief is dat? Met deze toon verworden forums al gauw tot een gehakketak, en daar heb ik dus geen zin in.

Kijk als ik in jou posts dingen lees waarvan ik denk: 'oei, volgens mij heeft hij het permacultuur concept nog niet helemaal begrepen', dan schrijf ik ook niet: je hebt het helemaal mis, je hebt er echt niets van begrepen, je doet het fout etc. Ik denk namelijk dat niemand veel zal leren als je zo benaderd wordt. Ik doe dan dus mn best om iets voorzichtig te formuleren en je te wijzen op hoe permacultuur volgens mij in elkaar steekt.

Als je je welkomstpost (gekregen na registratie) nog eens leest krijg je een vrij duidelijke instructie hoe ik van mensen verwacht dat ze zich gedragen tegenover elkaar op dit forum.

De aanvallende en veroordelende toon die je gebruikt is niet alleen ongewenst op een forum, het is ook contraproductief.

Ik wil graag dat je met het wijzig knopje die post wijzigt en jezelf probeert uit te drukken op een manier die chana in haar waarde laat.

Zo dat was even over de toon en het taalgebruik.
dan zet ik nu mijn moderatorhoedje af en ga ik inhoudelijk in op die post.

a. volgens mij probeert chana niets 'als permacultuur aan ons te verkopen'. ze heeft het zelfs over offtopic onderwerpen.

b. elementen of objecten zijn niet 'wel of niet permacultuur', het geintegreerde ontwerp ergens achter maakt een permacultuur benadering.

c. hoezo zou het gebruik van electriciteit niet binnen een permacultuur-systeem passen? elementen kunnen minder, of meer wenselijk zijn, zich beter lenen voor een permacultuur ontwerp of niet. Maar wanneer je hernieuwbare electriciteit opwekt, zie ik niet in waarom het gebruik van electriciteit niet binnen een permacultuur systeem zou passen. Ok, je wil natuurlijk binnen de grenzen van wat je zelf kan opwekken blijven, maar waar je voor kiest, en hoe je dat verdeelt moet je lekker zelf weten toch?
Linder
Linder
Admin

Aantal berichten : 633
Registratiedatum : 21-11-10

https://permacultuur.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Weer suggesties... Empty Re: Weer suggesties...

Bericht van Chana op 2011-08-31, 20:07

Ik ken mensen die groener leven dan ik, ik kom ze bijv. tegen in de projecten waar ik wat mee doe of ecodorpen waar ik ben geweest. Het is dus niet zo dat ik de groenste persoon ben die ik ken, maar toen iemand die opmerking maakte tijdens het congres (ik citeerde hem), was dat wel herkenbaar dat het zo fijn is in een congres met honderden gelijkgestemde mensen te zijn. Dat is ook een van de redenen dat ik projecten op zoek, dat voelt als een warm bad. Dat is ook waarom ik op dit forum zit. Dat je van elkaar leert, samen naar oplossingen zoekt en dit deelt en verder ontwikkeld.
Het is niet zo moeilijk dingen te noemen die ik niet goed doe, ik kan dat lijstje nog wel verder aanvullen, het komt afwijzend en gevoelig over als ik daarop aangesproken wordt.
Ik zit in een proces, denk over dingen en spullen na en ga elke keer een stapje verder.

We hebben allemaal onze eigen dingen. De één heeft geen auto en eet geen bananen omdat die niet in NL groeien, maar vliegt wel. Op het laatste ecocongres waren een paar honderd mensen uit 35 landen en bijna iedereen was er heen gevlogen. De volgende eet geen vlees, maar rijd wel auto. Enz.
Als we allemaal maar iets doen is het al mooi, en dat “iets” zal voor iedereen anders zijn en voor de een meer dan voor de ander.

Zelf geloof ik niet in geen elektrische apparatuur (geen forum zonder computer, beeldscherm, enz.) maar zou ik wel heel graag zelf die elektriciteit willen opwekken, produceren of hoe je dat zegt. Daarom raakte mij de zonne-energie dingen in het testveld in Tamera heel erg. Dat er al dingen bestaan die ik niet kende, dat dit er aan komt, al moet het nog doorontwikkeld, dat gaf mij zoveel hoop.

Ik lees uit je topics dat je erna streeft zo ecologisch mogelijk te leven, dat is mooi! Ook mooi om dat te delen en ons misschien weer op ideeën te brengen. Als je nastreeft zonder elektrische apparatuur te leven is dat een mooi streven,… voor jou.

Marieke Henselmans schrijft boeken over bezuinigen. Ze schrijft dat je niet op alles moet bezuinigen, dat is niet leuk, en hou je daarom waarschijnlijk niet vol. Je maakt een lijst van je uitgave en zet dat in volgorde van wat belangrijk voor je is. Op de top 3 ga je niet bezuinigen. En die top 3 ziet er voor iedereen anders uit en kan tijdens je leven ook wisselen. Ik vind dat mooi beschreven. Zo zijn er voor iedereen ook vast dingen die niet ecologisch zijn maar die je wel gelukkig maken.

Ik ben het met Linder eens dat het belangrijk is na te denken hoe je iets zegt op een forum, dat geld voor ons allemaal. 7% van normale communicatie zijn de woorden, de rest is lichaamstaal, mimiek, toon, enz. Op een forum valt dus 93% van de communicatie weg, dat is een gebrekkige manier van communiceren, waardoor je goed op de woorden die overblijven zou kunnen letten. En ik vind dat hij als moderator openlijk mag sturen, zeker in het begin van een forum is duidelijkheid belangrijk, (het geeft een boodschap op het forum voor iedereen) als we daar allemaal op letten dan krijg je een fijne sfeer op het forum.

On topic: Heeft verder niemand interesse in een Off topic kopje?

Chana

Aantal berichten : 330
Registratiedatum : 17-02-11

Terug naar boven Ga naar beneden

Weer suggesties... Empty Re: Weer suggesties...

Bericht van Rada Saun op 2011-08-31, 20:43

Naarmate een forum groeit is een "off topic" gedeelte zeker handig. Er komen altijd posts in terecht en ze kunnen evt alsnog verplaatst worden als dit beter past.

Vind verder de onderwerp verdeling die nu gehanteerd wordt prettig en vind het bovendien fijn om te zien dat er een actieve moderator is die de sfeer bewaakt. Prettig dat dit open gecommuniceerd kan worden.
Rada Saun
Rada Saun

Aantal berichten : 71
Registratiedatum : 30-07-11
Leeftijd : 44
Woonplaats : Rotterdam

http://www.ragnhild.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Weer suggesties... Empty Re: Weer suggesties...

Bericht van Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum