Permacultuur
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Laatste onderwerpen
» Atataya stelt zich voor...
van Abracadavra 2015-02-01, 20:58

» Eetbare planten kweken in niet verwarmde binnenruimte?
van Linder 2015-01-27, 23:26

» Boomstronken
van Linder 2015-01-27, 23:25

» wanneer Yakon appelwortel oogsten?
van Linder 2015-01-27, 22:26

» groenten wassen op grotere schaal
van Linder 2015-01-27, 22:24

» Paw Paw Asimia triloba
van Linder 2015-01-27, 22:21

» Ugni molinae - Chilean Guava
van Linder 2015-01-27, 22:19

» Vijgcactus, babaco papaya, jujube, guave, acca, gele kiwi, Japanse krentenboom, kakiboom
van Linder 2015-01-27, 22:16

» Lotte's droomtuintje
van Linder 2015-01-27, 22:07

» Aardamandel?
van Linder 2015-01-27, 22:04


Hoe start ik met het permacultuur forum?

Ga naar beneden

Hoe start ik met het permacultuur forum? Empty Hoe start ik met het permacultuur forum?

Bericht van Linder op 2010-11-23, 04:43

Dit is een forum voor de uitwisseling van kennis rondom permacultuur. Voor meer info wat dat nou is kunt u ook terecht op de websites www.permacultuurnederland.org en www.permacultuur.eu. Op dit forum kunt u van alles lezen rond permacultuur, vragen stellen, foto's en tekeningen van uw eigen project plaatsen en discussies starten. Het is de bedoeling om hier kennis op te hopen. Behalve film of boeken tips kunt u ook, als u ergens verstand van heeft een stukje schrijven daarover.

Hoe werkt dat?

Om te beginnen dient u zich aan te melden. Bovenaan de pagina ziet u een balk met een aantal woorden, als u op 'register' klikt krijgt u een digitaal formulier voor u. Nadat u dit heeft ingevuld krijgt u een email op uw emailadres binnen met daarin een activatie-link. Nadat hierop heeft geklikt en uw account heeft geactiveerd kunt u inloggen. Rechtsbovenaan staat het woord 'login', wanneer u hierop klikt kunt u uw gekozen gebruikersnaam en wachtwoord invullen.

U ziet nu de indexpagina voor u. Het forum is ingedeeld in drie delen: permacultuur, mondiale onderwerpen, en forum gerelateerd. Het permacultuurdeel is weer in verschillende thema's ingedeeld. Voor u iets gaat posten kiest u het thema waar het het beste in past. U klikt hierop en in dat thema klikt u op de knop 'new topic'

U krijgt nu een veld waar u het onderwerp kan invullen en een groot veld voor de tekst. Ook is er een balk met allerlei icoontjes, hiermee kunt u links plaatsen, foto's of plaatjes uploaden, zelfs youtube video's 'embedden'.

Als u wilt reageren op een ander onderwerp klikt u onderaan dit onderwerp op 'new post' u krijgt weer een venster waar u tekst kan invoeren. Als u een post later wilt veranderen dan kunt u rechts bovenin uw post op 'edit' klikken, als u dit doet is het echter wel gepast om onderaan de post even te vermelden wat of waarom er gewijzigd werd.

Als u op een andere post dan de laatste wil reageren kunt u een 'quote' in uw post zetten. Selecteer met de muis de zin of alinea waar u op wilt reageren, en knip en plak ('cntrl.C' en 'cntrl.V') dit in uw reactievenster. selecteer deze tekst en klik op het icoontje met twee tekstballonnetjes boven het reactievenster. Als u op verschillende delen van een post wilt reageren kunt u voor de overzichtelijkheid het best die delen apart quoteren en per quotatie een reactie geven.

U kunt bovenaan ook kiezen om foto's of andere bestanden te plaatsen, heeft u hier vragen over dan kan dat door te reageren in dit onderwerp. Normaal kunt u bestanden van uw computer plaatsen met het knopje 'upload een afbeelding' (7e icoontje van rechts), of van elders op het net door de url te kopieren, die te selecteren en dan op het 6e icoontje rechts te klikken.

U kunt ook andere leden van dit forum een prive bericht sturen via de knop PM (private message). Als u op een privebericht reageert klikt u op het icoon 'new post' bij het bericht.

Als u op dit forum actief bent dient u iedereen met respect te bejegenen. Uitingen van haat, racisme, sexisme, eigenlijk alle vormen van discriminatie op grond van geloof, afkomst, geaardheid of gender worden niet getolereerd. Als u zich niet gedraagt krijgt u een waarschuwing, en na geen verbetering zal u verwijderd worden uit het bestand.

Veel succes.

Linder
Linder
Linder
Admin

Aantal berichten : 633
Registratiedatum : 21-11-10

https://permacultuur.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum